Civitanova Marche

Civitanova Marche is de ideale plek voor een rustige vakantie aan zee: de noordelijke promenade met een lang zandstrand met ondiep water, de zuidpromenade met kiezelstrand en hoge zeebodem. En voor degenen die graag 's avonds uitgaan, veel lokale restaurants in het oude vissersdorp en culturele evenementen, zoals Vita Vita, Rive Festival, Popsophia, Civitanova Danza.
Er is de mogelijkheid om verschillende zeesporten te beoefenen, zoals surfen, zeilen, kitesurfen en vissen.
Binnen een paar kilometer zijn er voor liefhebbers van winkelen de belangrijkste outlets van mode, kleding en schoenen.
Civitanova Marche is in een zeer gunstige positie voor mooie excursies in de Marche, het land van harmonieën: prachtige natuurlijke landschappen, typische middeleeuwse dorpjes, architectonische schoonheden.

De stranden van le marche.

Civitanova staat bekend om de langste zandstranden van Le Marche, dan mogen hippe beachclubs natuurlijk niet ontbreken, zoals Shada Beach Club en Raphael Beach, waar je terecht kunt voor een hapje, drankje en (lounge)muziek. Adriatische kust van le Marche heeft een flinke lengte, wel 180 km. Voor het grootste deel tref je hier fijne zandstranden aan, maar ook mooie baaitjes. Het bekendste punt is wel waar de Monte Conero de zee in steekt met de prachtige plaatsen Sirolo, Numana en Porto Recanati. Uiteraard vind je ook de bekende badplaatsen met hun zandstranden zoals Porto San Giorgio, Grottamare en het onder Italianen populaire San Benedetto del Tronto. 

Culturele bezienswaardigheden.

Tijdens de zomer vindt er een verscheidenheid aan lokale “sagras” (festivals) plaats, met elke stad zijn eigen lekkernijen. Vaak zijn er spelletjes, muziek en dans, die zorgen voor een zeer aangenaam, en, inderdaad, goedkoop avondje uit. Le Marche heeft historische, artistieke en muzikale banden en er zijn tal van bezienswaardigheden.

Macerata (35 minuten) is de hoofdstad van de provincie en heeft een werkelijk prachtige openlucht theater, 1 van de twee in heel Italië, de andere ligt in Verona. Het zomer operaseizoen van concerten is een ervaring die je niet mag missen.

Monti Sibillini bezoeken:
Midden in het Nationale Park Sibillini, vinden we de ‘Piano Grande’; een hoogvlakte van zo’n 23 km² omringd door de hoogste toppen van het gebied. Het eeuwenoude dorpje Castellucio di Norcia is vanwege zijn geïsoleerde ligging een bezienswaardigheid op zich en bevindt zich op een natuurlijk vormgegeven terp. Vanaf hier heeft men een uitzicht over vrijwel de gehele hoogvlakte en de enorme dimensies ervan. De bezoekers die het voorjaar hebben uitgekozen om hierheen te komen vergapen zich aan het kleurenpallet wat de bloeiende klaprozen, korenbloemen, mosterd- en linzen voorschotelen. Lokale producten zoals de pecorino-kazen, honing, truffels, ricotta, olijfolie en zachte salami’s doen de fijnproevers watertanden.

en….. natuurlijke ontbreken de vele markten niet, wij hebben voor u een lijst met de dagen en steden waar de markten zijn.